Τι Σημαίνουν Τα Γράμματα HB,2B,3B,4H Στο Μολύβια Και Πιο Μολύβι Πρέπει Να Διαλέξω !

 

Υπάρχουν 14 διαφορετικοί τύποι μολυβιών που έχουν κατηγοριοποιηθεί βάση της σκληρότητας του γραφίτη και  της ποσότητας του μαύρου χρώματος το οποίο παράγουν κατά την χρήση τους.

Πάνω σε κάθε μολύβι  είναι γραμμένος ο βαθμός σκληρότητας του γραφίτη του π.χ. ΗΒ 2Β

Ο όρος ΗΒ σημαίνει Hard Black και αποδίδεται στο μολυβί το οποίο έχει μια μέση σκληρότητά στο γραφίτη και στην μικρή ποσότητας του μαύρου χρώματος που παράγουν, είναι ιδανικά για γραφή και όχι για σχέδιο ενώ μπορεί να σβηστεί με μια απλή γόμα.

Ο όρος 2Β σημαίνει Too Black και αποδίδεται στο μολυβί το  οποίο έχει πολύ μαλακό γραφίτη και την έντονη γραφή που προέρχεται από την μεγάλη ποσότητα μαύρου χρώματος που παράγει το οποίο είναι είναι ιδανικό για σχέδιο.

Συνεπώς, ανάλογα την χρήση την οποία θέλουμε να κάνουμε, επιλέγουμε το ανάλογο μολυβί για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα.

Παρακάτω, θα βρείτε κάποιες μικρές επεξηγήσεις για τους πιο γνωστούς τύπους μολυβιών και την χρήση τους.

 

Ξεκινώντας με τα μολύβια με  τον μαλακό γραφίτη:

 

Αυτός ο τύπος μολυβιού είναι εξαιρετικά σκούρος και βγαίνει ως το πιο σκούρο γκρι στο χαρτί. Χρησιμοποιείται καλύτερα για σκοπούς σχεδίασης και σχεδίασης.

Σχεδόν παρόμοιο με το 8Β, αυτός ο τύπος μολυβιού είναι επίσης εξαιρετικός για σκοπούς που σχετίζονται με την τέχνη. Δίνει μια πολύ σκούρα γκρι απόχρωση που κολλάει στο χαρτί και κάνει τα σχέδια να φαίνονται υπέροχα.

Αυτό το μολύβι είναι καλύτερο για όσους τους αρέσει να σχεδιάζουν και προορίζεται ιδιαίτερα για να προσθέτει σκοτεινές αξίες στα κομμάτια του σχεδίου σας. Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για τη δημιουργία πορτρέτων όπου θα θέλατε να επιτύχετε ρεαλιστικές υφές όπως δέρμα και ύφασμα.

Αυτό το μολύβι παράγει ένα πιο σκούρο σημάδι από αυτά που ακολουθούν και είναι αρκετά πιο απαλό από ένα μολύβι 2Β.

Το μολύβι 4Β είναι ελαφρώς ελαφρύτερο από τα προηγούμενα και είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για σκίτσο και σχέδια.

Αυτό το μολύβι μοιάζει περισσότερο με ένα μείγμα σκούρου και ανοιχτού μαύρου, αλλά τείνει προς ένα γκρι. Είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν τα σχέδιά τους να περιέχουν αποχρώσεις του σκούρου γκρι.

Το μολύβι 2Β είναι το καλύτερο για μεσαία έως σκούρα σκίαση και παρέχει ένα καλό εύρος τόνου ή αξίας από ανοιχτό έως σκούρο απόχρωση.

ΗΒ

Αυτό το μολύβι είναι ένα πολύ σκληρό μολύβι, καθιστώντας αρκετά σκληρό ακόμα και για σκοπούς σχεδίασης.

H

Τα μολύβια «H» είναι γενικά πολύ σκληρά και εξασφαλίζουν εξαιρετική ακρίβεια είναι ιδανικά να γραφή ακόμα και σε πιο σκληρό χαρτί.

Αυτός ο τύπος μολυβιού είναι ιδανικός για οποιαδήποτε τεχνική εργασία που περιλαμβάνει τη δημιουργία γραμμών που διαγράφονται εύκολα.

Το 3H είναι μια εξαιρετικά ανοιχτή απόχρωση του γκρι που αφήνει ένα πολύ ανοιχτό αποτύπωμα στο χαρτί.

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή μολυβιού για ελαφριά, λεπτή και ομοιόμορφη σκίαση ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα για σκίαση και σκίτσο.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή ειδικά για όσους ασχολούνται με το σχέδιο και το σκίτσο και θέλουν να σχεδιάζουν σκοτεινές γραμμές.

Αυτό είναι ένα μολύβι γραφίτη κορυφαίας ποιότητας που έχει σχεδιαστεί κυρίως για το σκίτσο και το σχέδιο. Είναι ιδανικό μολύβι για καλλιτεχνικές και τεχνικές εφαρμογές.

 

 

Στο κατάστημά μας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από μολύβια σε διάφορα μοντέρνα σχέδια αλλά και σε κλασσικό στυλ για γραφή και σχέδιο στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Την Μεγάλη εβδομάδα οι παραγγελίες θα διεκπεραιώνονται μόνο εντός του φυσικού μας καταστήματος Πατρών 31, Πειραιάς. Η ομάδα της Δωροφρένιας σας εύχεται καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα